YDH- Aşura olaylarından sonra tutuklanan Mir Hüseyin Musevi’nin danışmanlarından Dr. Ali Rıza Beheşti’nin hala avukatlarıyla bile görüştürülmediği bildirildi.

 

Bugün konuyla ilgili bir açıklama yapan Dr. Ali Rıza Beheşti’nin eşi, tutuklanmasının üstünden halfalar geçmiş olmasına rağmen Dr. Beheşti’nin ne avukatlarıyla görüşmesine izin verildiğini ne de kendisine herhangi bir suç isnat edildiğini belirterek eşinin durumundan endişe ettiğini söyledi.

 

Aşura gününden hemen sonra ders vermekte olduğu eğitim fakültesinde tutuklandıktan sonra kısa bir telefon görüşmesinden sonra Dr. Beheşti’den hiçbir haber alamadığını belirten eşi, “bütün bu süre boyunca avukatıyla dahi görüşmesine izin verilmedi, halbuki kendilerinin de dediği gibi eşim hakkında herhangi bir suç isnadı söz konusu değil, bu İslami ölçülere de insan haklarına da aykırıdır” dedi.

 

Eşinin babası Şehit Ayetullah Beheşti’nin temellerini attığı bir nizamın görevlileri tarafından tutuklandığını belirten Dr. Ali Rıza Beheşti’nin hanımı, “bütün çabası İslam Cumhuriyetini korumak ve yüceltmek üzerine olan eşim de tıpkı devrimin ilk yıllarında birçok iftiralara maruz kalan babası gibi maruz kaldığı iftiralar sebebiyle tutuklandı” dedi.

 

Dr. Ali Rıza Beheşti, seçimlerden sonra yaşanan olaylarda da tutuklanmış ve Halkın Mücahitleri Örgütüyle bağlantılı olmakla suçlanmıştı.

 

Dr. Ali Rıza Beheşti’nin Halkın Mücahitleri örgütüyle bağlantılı olduğuna ilişkin suçlamaya dayanak teşkil eden örgüte ait dokümanların, babası Ayetullah Beheşti’nin kişisel arşivine ait olduğu anlaşılmıştı.

 

Öte yandan Ali Rıza Beheşti'nin babası Ayetullah Beheşti ile birlikte İran takvimiyle 7 Tir 1360 tarihinde (28 Haziran 1981) Halkın Mücahitleri Örgütü tarafından düzenlenen terörist saldırıda hayatını kaybedenlerin çocukları bugün bir bildiri yayımlayarak Dr. Ali Rıza Beheşti'ye destek verdiler.

 

"7 Tir Şehitleri Evlatları" İmzalı bildiride "Biz şehit çocukları olarak Ali Rıza Beheşti'ye şunu söylemek istiyoruz: İslam'ı yüceltmek ve İran İslam Cumhuriyeti'nin onuru için verdiğin mücadelede yalnız değilsin. Hepimiz seninle birlikteyiz ve ideallerimizde sonuna kadar ayaktayız. Senin hakkı söyleyen sesini susturmak için bugün seni hapsetmiş olsalar da sonunda hakkın batıla galip gelmesi ilahi bir sünnettir" ifadesine yer verildi.