YDH- Bu sabah evinin önünde uğradığı bombalı saldırıyla hayatını kaybeden Tahran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mesud Ali Muhammedi’ye yönelik terörist saldırıyı Şah yanlısı bir örgütün üstlendiği bildirildi.

 

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre bu sabah Tahran’daki evinin önünde uzaktan kumandalı bir bombalı saldırıyla hayatını kaybeden fizik profesörü Mesud Ali Muhammedi’ye yönelik terörist saldırıyı “Encumen-i Padişahi-yi İran” adlı Şah yanlısı bir örgüt üstlendi.

 

Şah yanlısı örgütün üyelerinin seçimlerden sonra ülkeye giriş yaparak şiddet eylemleri düzenlediğini belirten Fars haber ajansı, örgütün yakalanan militanlarının seçimlerden sonra Molotof kokteylleriyle eylemler yaptıklarını ve kamu binalarına saldırılar düzenlediklerini itiraf ettiklerini duyurdu.

 

Habere göre Profesör Muhammedi’ye yönelik saldırıdan sonra bir bildiri yayımlayan örgüt, “Evet biz muharibiz, muharip olmakla da iftihar ediyoruz” ifadesine yer verdileri bildirilerinde Tahran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mesud Ali Muhamemedi’ye yönelik saldırıyı üstlendi.

 

Fars haber ajansı, saldırıyı üstlenen örgütün Muhammedi’yi “etkin bir besic üyesi” olduğu için öldürdüklerini ifade ettiklerini öne sürdü.

 

Uluslar arası bilimsel dergilerde birçok makalesi yayımlanan Prof. Muhammedi’nin ismi, seçim kampanyaları sırasında Mir Hüseyin Musevi’yi destekleyen akademisyenler arasında yer alıyordu.