Hizbullah İsrail’e ait üçüncü tankı tahrip etti

01 Ocak 1970

SAAF-Hizbullah’a bağlı İslami Direniş birliklerinin bugün İsrail’e ait üçüncü tankı imha ettiği

SAAF-Hizbullah’a bağlı İslami Direniş birliklerinin bugün İsrail’e ait üçüncü tankı imha ettiği bildirildi.

 

Güney Lübnan’daki “Ayterun” kenti yakınlarında Lübnan topraklarına girmeye çalışan İsrail ordusuna ait bir tankın daha Hizbullah’a bağlı Direniş birlikleri tarafından imha edildiği bildirildi.  

 

Haberi aktaran Katar’dan yayın yapan el-Cezire televizyonu, Hizbullah’ın daha önce de İsrail’e ait iki Merkava tankını tahrip ettiğini duyurarak bu bölgede tahrip edilen İsrail’e ait tank sayısının üçe çıktığını belirtti.

 

Hizbullah güçleriyle, güney Lübnan’a karadan girmeye çalışan İsrail ordusu arasında “Ayterun” kenti yakınlarında şiddetli çatışmaların devam ettiği bildiriliyor.

 

İsrail İstihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka.com internet sitesi, çatışmalarda 10 İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

 

Öte yandan İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Hizbullah’a karşı savaşı sürdürecekleri yönünde açıklamalarda bulunurken, Hizbullah’a mensup bir yetkili ellerinde İsrail’i aylarca vurmaya yetecek kadar füze bulunduğunu söyledi.

 

Hizbullah’ın siyasi yetkililerinden Mahmud Kamati, Hizbullah’ın İsrail topraklarına füze saldırılarını sürdürecek askeri güçte olduğunu açıkladı.

 

Bugün Fransız Haber Ajansı’na bir demeç veren Hizbullah’ın siyasi yetkililerinden Mahmud Kamati Hizbullah’ın, İsrail’in kuzeyini hedef alarak bombaladığını ve İsrail topraklarını füzelerle aylarca vuracak güçlerinin ve kapasitelerinin olduğunu belirterek “İsrail güney Lübnan’ın lojistik bağlantı yollarını kesememiştir” dedi.