YDH- Uluslar arası Kızılhaç Komitesi, Suudi Arabistan ve Yemen ordusunun saldırılarına maruz kalan Yemen’in kuzeyindeki insani durumun vahim boyutlara ulaştığını açıkladı.

 

Yemen ve Suudi ordularının askeri saldırılarına maruz kalan Kuzey Yemen’de yaşanan insani durumla ilgili bir bildiri yayımlayan uluslar arası Kızılhaç Komitesi, Yemen’in kuzeyindeki insani durumun eskisinden çok daha kötü olduğunu belirterek bu bölgede acil önlemlerin alınamaması durumunda uzun mevcut bunalımın uzun süreli bir insani faciaya dönüşebileceği uyarısında bulundu.

 

Öte yandan Yemen hükümetine muhalif el-Husi Hareketi’nin Lideri Abdulmelik el-Husi, Husi milislerinin Suudi Arabistan toprakları içerisindeki bütün mevzilerinden geri çekildiğini belirtirken, Suudi hava kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının bugün Yemen’in kuzeyindeki Sa’da kentini dört kez bombaladığı bildirildi.

 

Suudi ordusunun Sa’da kentine yönelik hava saldırısında önce de Melahiz bölgesine 500’den fazla füze ve roket saldırısında bulunduğu bildirildi.

 

Yemen ordusu da Husi milisleriyle ülkenin kuzeyindeki çatışmaların devam ettiğini açıkladı.