YDH- Kum İlmiye Havzası Müderrisler Kurulu Başkanı Ayetullah Muhammed Yezdi, Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’yi Devrim Lideri’ne saygısızlık yapmakla suçladı.

 

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Kum İlmiye Havzası Müderrisler Kurulu Başkanı Ayetullah Muhammed Yezdi, Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’yi sert bir şekilde eleştirerek Rafsancani’nin yaptığı son açıklamalarla nizamdan gittikçe uzaklaştığını söyledi.

 

Radyo Televizyon kurumunun üst düzey yöneticileri ile bir araya gelen Yezdi, Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin İtidal ve Kalkınma Partisi yöneticilerini kabulü sırasında yaptığı konuşmayı sert bir dille eleştirerek “Bence Haşimi bu açıklamasıyla Rehber’e saygı göstermek yerine Ayetullah Hamenei’ye hakarette bulundu ve küstahlık etti” dedi.

 

Uzmanlar Meclisi başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani geçtiğimiz cumartesi günü İtidal ve Kalkınma partisi yöneticilerini kabulü sırasında “ben mevcut şartlarda şu an yaşanan sorunların çözümü için en salih kişi olarak Rehber’i görüyorum ve her iki cenahtan da mutedil kişilerin yardımı ve Rehber’in tedbiriyle mevcut meselelerin çözüme kavuşturulabileceğinden eminim” demişti.

 

Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin eksikleri ve fazlaları olsa da tecrübelerine dayanarak yaşanan bunalımın çözümü konusunda seçimlerden sonra kıldırdığı cuma namazında sunduğu çözüm önerilerinin geçerliliğine halen inandığına dair sözlerini de eleştiren Ayetullah Yezdi, “Sayın Haşimi, siz 30 yıl boyunca Rehber’den ayrı mıydınız? Rehber neredeyse siz de oradaydınız, sizin tecrübelerinizle Sayın Hamenei’nin tecrübeleri arasında ne fark var? Siz Cuma namazında seçim sonuçlarından şüphe duyduğunuzu söylediniz. Fakat yüce rehberlik makamı, seçimlerin sağlıklı olduğunu teyit ederek eğer sorun varsa yasal davranılmasını buyurdu” diye konuştu.

 

Son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir hile yapılmadığına dair sözlerini tekrarlayan Yezdi, Ayetullah Rafsancani’nin yaşanan bunalımın çözümü için her iki cenahtan kişilerin Rehber’in yanında yer alması gerektiğine ilişkin sözlerini de eleştirdi ve “yönetime karşı çıkanlar, nizamdan ayrılmıştır. Siz hala her iki cenahtan mutedil kişiler Rehber’in yanında yer alarak sorunu çözmelidir diyorsunuz. Söyleyin bakalım muhalif cenahın mutedil kişileri kimlerdir” dedi.

 

Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin “sorunun çözümü için en salih kişi olarak Rehberi görüyorum” şeklindeki sözlerinin İslam İnkılabı Rehberi’nin liderliği konusunda şüphe taşıdığı anlamına geldiğini öne süren Yezdi, “Bence Haşimi’nin bu sözleri, Rehber’ yönelik bir küstahlıktı, Sayın Haşimi aslında Rehber’e hakaret etti” dedi.

 

Daha önceki bir konuşmasında İslam İnkılabı Rehberi’yle ne zaman yakınlaşsa birtakım gizli ellerin bu yakınlaşmayı baltalamak için harekete geçtiğini belirten Ayetullah Haşimi Rafsancani, daha önce de yine kendisine ağır hakaretlerde bulunan Ayetullah Yezdi için, “ben Allah’tan sayın Yezdi için her zaman şifa vermesini dilemişimdir” demişti.