YDH- İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, dün kendisini ağır sözlerle eleştiren Ayetullah Muhammed Yezdi’nin sözlerinden komplo kokuları geldiğini söyledi.

 

Mehr Haber ajansının bildirdiğine göre Kum Üniversitesi siyasi bilimler fakültesi öğretim üyeleriyle bir araya gelen Düzenin Yararını Belirleme Kurulu Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, ziyaretçilerinin çeşitli konulardaki sorularını cevapladı.

 

İslam’ın bir toplumu bütün yönleriyle idare etme konusundaki en mükemmel öğreti, Ehlibeytin ise İslam’ı ve Kur’anı tanıma konusundaki en sağlam kaynak olduğunu belirten Ayetullah Haşimi Rafsancani, “İran İslam İnkılabı bu yolu seçti, İslam Cumhuriyeti’nin 30 yıllık geçmişindeki güçlü yanlar İslami çizgide hareket edilmesinden zayıf yanlar ise şahıslardan ve onların İslami kuralardan sapmalarından kaynaklanmıştır” dedi.

 

Ülkesindeki sistemin İslam’a ve halkın güvenine dayandığını belirten Ayetullah Haşimi Rafsancani, bu iki şeyden yaşanacak sapmaların telafisi oldukça zor zararlara sebep olacağını söyledi ve İran anayasasında İslamiyet’le cumhuriyetin birbirinden ayrılmaz bir bütün oluşturduğunu ifade etti.

 

Velayet-i fakihin İslam Cumhuriyeti’nin eksenini oluşturduğunu belirten ve “eğer velayet-i fakih ve rehberin konumu zarar görecek olursa ülkenin geleceği konusunda iyi şeyler düşünülemez” diyen Ayetullah Haşimi, kendisinin niçin hedef alındığına ilişkin bir soruya da şöyle cevap verdi: “Bana yönelik bu saldırılar, benim halkın haklarına riayet edilmesine yönelik tutumumdan ve Rehber’i şahsen kalbi inancım doğrultusunda ifrattan sakınarak savunmamdan dolayıdır.”

 

Kum İlmiye Havzası Müderrisler Kurulu Başkanı ve eski Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Yezdi’nin kendisine yönelik dünkü açıklamalarına da değinen Ayetullah Haşimi Rafsancani, “daha önce de söyledim, benim şimdiye kadar onun sürekli olarak öfke ve garaza dayalı ifadelerine karşı ona verdiğim cevap hep selam oldu. Fakat onun dünkü sözleri ve bana ulaşan bazı bilgiler, bu defa bir komplo kokusu yayıyor. İmam zamanında, Rehber’in seçilişi toplantısında ve İmam’ın vefatından sonra Yargı Gücü’nde onun meseleleriyle ilgili açıklamalarda bulunacağım” dedi.

 

Siyasi alanda faaliyet gösteren herkesi ahlaka ve takvaya çağıran Ayetullah Haşimi, “ahlaka riayet etmek, toplumla ve halkla ilişkilerde İslam’ın tavsiyelerine ve bunların nasıl hayata geçirileceğine ilişkin olarak da İmamların davranışlarına uymak, İslam nizamını dünyada bir model haline getirebilir” dedi.