YDH- Seçim atmosferine giren Irak’ta terör saldırıları artarken, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, siyasi eleştirilerin hedefi haline geldi.

 

Baasçı oldukları gerekçesiyle 511 kişinin seçimlere girmesine yasak getirilmesinin ardından ülkedeki Sünnileri siyasi hayattan tasfiye etmeye çalışmakla suçlanan Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, son dönemlerde artan terörist saldırılar nedeniyle birçok kesimin de ağı eleştirilerine hedef oluyor.

 

Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, bugün bir bildiri yayımlayarak Irak Başbakanı Maliki’yi ve hükümeti, seçimlere yoğunlaşarak ülkedeki güvenlik sorunlarını ihmal etmekle suçladı.

 

Associeted Press haber ajansının bildirdiğine göre Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, yayımladığı bildiride “başbakanın kim olacağının ya da gelecekteki hükümetin kabine sandalyelerini kimin kazanacağının bir önemi yok, Irak halkı güvenlikleri konusunda ihmal gösteren, kendilerine hizmet getirmeyen ve yalnızca partisini ve seçimlerde kazanacağı sandalyeyi düşünenlere kesinlikle oy vermeyecektir” dedi.

 

“Halkının kanı dökülürken işgalcilerin hakimiyeti altındaki egemenlikten ve bağımsızlıktan yoksun bir hükümete ulaşmak için sorumluluğu üstünden atarak komşuların suçlanması utanç vericidir” diyen Mukteda Sadr, parlamentodan halkın istemediğini savunduğu mevcut hükümet karşısında görevini yerine getirmesini istedi.

 

Mukteda Sadr, bildirisinde “karanlık bir gece yaşamakta olan Irak halkı, işgalciler ve onların yandaşları gitmeden gün yüzü göremeyecektir” ifadesine yer verdi.