YDH- İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin, Kum İlmiye Havzası Müderrisler Kurulu Başkanı Muhammed Yezdi’yle ilgili ifşaatta bulunmaması için Tahran geçici Cuma İmamı Ayetullah Ahmed Hatemi’nin ricacı olarak gönderildiği bildirildi.

 

İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin, bir süre önce kendisini İslam Devrimi Lideri’ne küstahlık etmekle suçlayarak hakarete varan sözlerle eleştiren Muhammed Yezdi’nin Rehberliğe seçileceği sırada Ayetullah Hamenei ile ilgili yazılı ifadelerini ifşa edeceğini açıklaması üzerine Tahran geçici Cuma İmamı Ahmed Hatemi tarafları barıştırmak üzere devreye girdi.

 

Resa haber ajansına demeç veren Tahran geçici Cuma İmamı Ayetullah Ahmed Hatemi, “üst düzey yetkililer arasında uzlaşma sağlanması ve aralarındaki çekişmenin giderilmesi için çaba gösterdim ve bu çerçevede hem Ayetullah Yezdi ile hem de Ayetullah Haşimi ile görüştüm. Görüşmeler sırasında bu atışmaya son verilmesini istedim, her ikisi de bunu kabul etti” dedi.

 

Kum İlmiye Havzası Müderrisler Kurulu Üyesi Ahmed Hatemi, kendisinin Muhammed Yezdi’nin yanlış yaptığını veya hatasını itiraf ettiğini, Ayetullah Haşimi’nin ise bunu kabul etmediğini söylediğine dair basında çıkan haberlerin yalan olduğunu söyledi ve Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin bu meselenin üzerinde durmayacağına dair kendisine söz verdiğini açıkladı.

 

Görüşmeden sonra İran basınında Ahmed Hatemi’nin Ayetullah Haşimi’den Muhammed Yezdi’ye yazdığı mektubu yayımlamamasını rica ederek Yezdi’nin yanlış yaptığını ve hatasını da itiraf ettiğini söylediğine dair haberler yayımlanmıştı.