YDH- Aşura olaylarından sonra ikinci kez tutuklanan Mir Hüseyin Musevi’nin danışmanlarından Dr. Ali Rıza Beheşti’nin dün gece serbest bırakıldığı bildirildi.

 

İsna haber ajansı, İran cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi’nin üst düzey danışmanlarından Dr. Ali Rıza Beheşti ve Dr. Muhammed Rıza Tacik’in haklarındaki soruşturmanın tamamlandığını ve dün akşam saatlerinde serbest bırakıldığını duyurdu.

 

Bazı reformcu internet siteleri, hakkında herhangi bir suç isnat edilmeden bir ayı aşkın bir süredir cezaevinde tutulan Dr. Ali Rıza Beheşti’nin geçirdiği kalp krizinden sonra serbest bırakılması için girişimlerin yoğunlaştırıldığını ve bu çerçevede Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin İslam İnkılabı Rehberi ile Dr. Ali Rıza Beheşti’nin serbest bırakılması konusunda görüştüğünü bildirdi.

 

Reformcu cenaha ait yayın kuruluşları İslam Cumhuriyeti’nin ilk Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Beheşti’nin büyük oğlu Muhammed Rıza Beheşti’nin de tutuklanması yönünde girişimler olduğunu; ancak İslam İnkılabı Rehberi’nin karşı çıkması yüzünden Muhammed Rıza Beheşti’nin tutuklanmadığını ifade ettiler.

 

Öte yandan Muhammed Hatemi döneminde Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü yapan Muhammed Rıza Tacik’in cezaevinden çıkarıldıktan sonra devlet televizyonuna götürüldüğü ve burada yaptığı açıklamaların banttan yayımlandığı bildirildi.