YDH- Hamas’ın üst düzey komutanlarından Muhammed Mabhuh’un katledilmesinden sorumlu olan Avrupalı terör timine mensup 11 kişinin fotoğrafları yayımlandı.

 

İngiltere’de yayımlanan Daily Telegraph gazetesi, Dubai polisinin Hamas’ın üst düzey komutanlarından Muhammed Mabhuh’u öldürmekle suçlanan Avrupalı terör şebekesi üyelerinin fotoğraflarını yayımladığını duyurdu.

 

Terör şebekesi üyelerinin İsrail gizli servisiyle olan bağlantıları konusunda henüz bir açıklama yapılmazken, İngiliz, Dubai Polis Müdürü Dahi Halfan Hamid, sahte kimlik kullandıkları şüphesi bulunan 11 kişilik terör şebekesinin 6 üyesinin İngiliz, 3’ünün İrlanda, 2’sinin de Alman pasaportu taşıdığını açıkladı.

 

 

Dubai polisi, Mabhuh’un katilinin otel personeli kılığıyla Mabhuh’un odasına girdiğini ve odanın kapısına “Lütfen rahatsız etmeyiniz” yazısı astıktan sonra Mabhuh’a kalp krizi geçirerek ölmesine sebep olan bir ilaç şırınga ettiğini açıkladı.

 

Dubai polis müdürü cinayetin 19 Ocak’ta işlendiğini, teröristlerin operasyonunun tüm aşamalarının otelin güvenlik kameraları tarafından kaydedildiğini belirtti.

 

Terör şebekesinin cinayetten hemen sonra Dubai havaalanından çeşitli Avrupa ve Asya ülkelerine gittiklerini belirten Dubai polis müdürü, cinayetle ilgili olarak herhangi bir ülkeyi suçlayamayacağını; ancak cinayetin İsrail gizli servisi Mossad tarafından işlenmiş olabileceği ihtimalinin bulunduğunu söyledi.