YDH- Seçimler sırasında İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından ülkeyi soymakla suçlanan Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin oğlu Mehdi Haşimi, bu kez de ülkenin gizli belgelerini İngiltere’ye kaçırmakla suçlandı.

 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmednejad’ın dünürü ve bürosunun başkanı Rahim Meşşai’ye yakınlığıyla bilinen haghighatnews adlı internet sitesi, Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin oğlu Mehdi Haşimi’yi İran-Irak savaşı ve Ayetullah Rafsancani’nin cumhurbaşkanlığı dönemlerine ait 10 DVD’den oluşan gizli belgeleri İngiltere’ye kaçırmakla suçladı.

 

Haberini ismini açıklamadığı bir güvenlik yetkilisine dayandırdığını belirten site, Mehdi Haşimi’nin neden böyle bir şey yaptığına ilişkin bir soruyu da “Onun yargılanmasına ilişkin gündem gittikçe ısınıyor, o, bu gizli belgeleri kendisiyle birlikte ülke dışına götürerek kendisine güvenli bir alan yaratmaya çalışıyor” diye cevapladı.

 

Mehdi Haşimi’nin kendisi ya da yakınlarıyla ilgili eleştirilerin artması durumunda aracıları vasıtasıyla İngiltere’de yayımlatacağını öne süren “güvenlik yetkilisi” Haşimi’nin bu şekilde yargı dokunulmazlığı kazanmak amacında olduğunu öne sürdü.