YDH- Yemen hükümet muhalifi Husi grubu, Suudi Arabistan’ın savaşa müdahil olmasından sonra esir aldığı iki Suudi askerini daha ateşkes komitesine teslim etti.

 

El-Alem televizyonunun haberine göre Husi Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, ellerindeki Suudi askerlerinin ateşkes komitesine teslim edilmesine başlandığını belirterek bugün iki Suudi askerinin komiteye teslim edildiğini söyledi.

 

Konuyla ilgili olarak Reuters haber ajansına açıklamada bulunan bir Suudi yetkili de iki esir askerin durumuyla ilgili bilgi sahibi olmadıklarını belirterek askerlerin ateşkes komitesine teslim edildiğini, komitenin de en kısa zamanda askerleri kendilerine vereceğini ifade etti.

 

Husi milisleri geçtiğimiz hafta Yemen hükümetiyle de ateşkes yaptıktan sonra pazartesi günü de yaralı bir Suudi askerini ateşkes komitesine teslim etmişti.

 

Suudi Arabistan, Husilerin elinde esir olarak tutulan beş askerinin bulunduğunu belirterek bunlardan yalnızca bir askeri teslim aldıklarını açıkladı.

 

Ateşkes komitesinden bir yetkili, Husilerle hükümet arasında yapılan ateşkes anlaşması uyarınca Suudi Arabistan-Yemen sınırına Perşembe gününden itibaren Yemen askerlerinin konuşlandırıldığını belirtti.