YDH- Hamas, üst düzey komutanlarından Mahmud el-Mabhuh’a yönelik düzenlenen suikastta el-Fetih’in önde gelen liderlerinden Muhammed Dahlan’ın rolünün olduğunu açıkladı.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hamas liderlerinden Muhammed Nezzal, “Ahmed Hasaneyn” ve “Enver Şuheyber” adlı Filistinlilerin Mahmud el-Mabhuh cinayetine karıştıklarının belirlendiğine dikkat çekerek bu iki şahsın Dubai’de faaliyet gösteren ve el-Fetih Merkez Komite Üyesi Muhammed Dahlan’ın gözetiminde bulunan bir inşaat firmasında çalıştıklarını belirtti ve Dahlan’ın Mabhuh cinayetindeki rolünün kuşkuya yer bırakmayacak kadar açık olduğunu öne sürdü.

 

Hasaneyn ve Şuheyber’in Filistin Özerk Yönetimi güvenlik servisi personeli olduğunu belirten Muhammed Nezzal, bu kişilerin Mabhuh’un öldüren 11 kişilik terör şebekesiyle bağlantılı olduğunu açıkladı.

 

11 kişilik terör şebekesinin İsrail gizli servisi Mossad’a bağlı olduğunu kaydeden Hamas Yetkilisi Muhammed Nezzal, Dahlan’ın Mossad’a çalışan bu iki kişinin serbest bırakılması için Birleşik Arap Emirlikleri nezdinde girişimde bulunduğunu; ancak Emirlik yetkililerinin karşı çıkması sebebiyle bunda başarılı olamadığını söyledi.

 

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayımlanan National gazetesine demeç veren Dubai Polis Müdürü Dahi Halfan, Mabhuh cinayetinin Mossad tarafından işlendiğinin ispat edilmesi durumunda Mossd Şefi Meir Dagan’ın tutuklanması için İnterpol’e talepte bulunacaklarını açıkladı.