YDH- Hamas, İzzeddin el-Kassam Tugaylarının üst düzey komutanlarından Mahmud el-Mabhuh’un Dubai’de öldürülmesinde Mısır ve Ürdün istihbaratlarının da rolünün bulunduğunu açıkladı.

 

El-Kuds’ul Arabi gazetesine demeç veren, Hamas Siyasi Büro üyelerinden Muhammed Nasr, İzzeddin el-Kassam Tugaylarının üst düzey komutanlarından Mahmud el-Mabhuh’un Dubai’de kaldığı otelde öldürülmesinde Mısır ev Ürdün istihbaratlarının rolünün olduğunu açıkladı.

 

Hamas Siyasi Büro Üyesi Muhammed Nasr, Mabhuh cinayetinde Mısır ve Ürdün’ün rolüyle ilgili olarak “Mabhuh terörünün planı 19 Ocak tarihinden önce Mısır ve Ürdün istihbarat servisleri tarafından hazırlandı” dedi.

 

Mısır ve Ürdün’ün Mabhuh cinayetinin gerçekleşmesinden önce onu öldürmeye yönelik girişimlerde bulunduğuna dair ellerinde kanıtlar olduğunu belirten Nasr, “Mabhuh, bazı Arap unsurları hakkında son derece ‘tehlikeli’ bilgilere sahipti” dedi.

 

El-Kudsu’l- Arabi, ayrıca Amerikan Federal Polis’inden (FBI) bir kaynağın, FBI’ın Birleşik Arap Emirlikleri hükümetinin talebiyle Mabhuh cinayetinin soruşturulmasında işbirliği yaptığını ve Mossad’ın bu cinayetteki rolünün de soruşturmanın gündeminde olduğunu söylediğini ifade etti.

 

Öte yandan Mabhuh cinayetiyle ilgili 27 sanıktan 13’ünün otel ve bilet masrafları için ABD’deki Meta Bank adlı yerel bir bankanın kredi kartlarını kullandığı tespit edildi.