İran Kandil Dağı’nı top ateşine tuttu

01 Ocak 1970

SAAF-İran’ın PKK’ya yönelik operasyonları, Kuzey Irak’ta bulunan Kandil Dağı’ndaki PKK

SAAF-İran’ın PKK’ya yönelik operasyonları, Kuzey Irak’ta bulunan Kandil Dağı’ndaki PKK kamplarına yöneldi.

 

KYB Basın Yayın Merkezi Bürosuna ait sitenin Farsça bölümünde yayınlanan habere göre İran Devrim Muhafızları Ordusu, Kuzey Irak’taki Kandil Dağı eteklerinde yer alan Mengur bölgesini top ateşine tuttu.

 

KYB Basın Bürosunun bölgedeki muhabiri, Çarşamba günü saat 11 sıralarında başlayan İran Devrim Muhafızlarının topçu ateşinin “Mengur”, “Eliye Reheş”, “Dovle Koge”, “Gevizi”, “Seviseni” “Rehzege”, “Mareduvu” bölgelerini dövdüğünü bildirdi.

 

İran topçu saldırısının halen devam etmekte olduğunu belirten muhabir, Ebu Bekir adlı bir köylünün evinin de açılan ateşten dolayı yandığını ifade etti.

 

KYB Basın Bürosu muhabirinin bildirdiğine göre bölgede İran’a ait savaş uçaklarıyla helikopterler de görüldü.

 

Öte yandan PKK’nın İran’daki yapılanması olan PEJAK örgütünün üç komutanının İran ordusu tarafından öldürüldüğü bildirildi.

 

İran radyosunun haberine göre PKK’nın Kuzey Irak ve İran sınırlarında faaliyet gösteren kolu olan PEJAK örgütü ile İran güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, örgütün üç komutanı öldürüldü.

 

İran’ın batısında yer alan Kürdistan Eyaleti’nin bir yetkilisi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Servbad bölgesinde çıkan çatışmada ölen PEJAK komutanlarının isimlerinin, Ali Çıkar, Ömer Bakuri ve Pepule lakaplı Latif Selamet olduğunu ifade edildi.

 

Yaklaşık bir ay önce de İran’ın batısında yer alan Merivan bölgesinde İran güvenlik güçleri ile PEJAK militanları arasında çıkan çatışmada da 4 militan öldürülmüştü.