YDH- Amerika’nın girişimiyle başlatılan Filistin Özerk Yönetimi ile İsrail arsındaki dolaylı görüşmelerin bugün başladığı bildirildi.

 

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Filistin Özerk Yönetimi ile İsrail arasındaki dolaylı görüşmelerin başladığını açıkladı.

 

Yaptığı açıklamada “sanıyorum Filistin Özerk Yönetimi ile İsrail arasındaki dolaylı görüşmeler şu an devam ediyor, George Mitchell, Washington’a dönmeye hazırlanıyor, döndüğünde Dışişleri Bakanlığına rapor verecek” diye konuşan Crowley, “görüşmelerin başladığından emin misiniz?” şeklindeki bir soruyu da “eminim” diyerek cevapladı.

 

Gazze’deki yasal Filistin hükümetinin dışişleri bakanlığı danışmanlarından Ahmed Yusuf, ABD öncülüğünde gündeme getirilen Filistin İsrail dolaylı görüşmelerinin İsrail’in işlediği cinayetleri örtmeye yönelik bir adım olarak değerlendirirken, Arap Birliği destek verdiği dolaylı görüşmelerin akamete uğramasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini öne sürdü.

 

Hamas Yetkilisi Ahmed Yusuf, “Hamas ile Filistin Özerk Yönetimi siyasi açıdan uzlaşmaya varabilirse, işgalci güçler Mescid-i Aksa’ya saldırma ve İbrahim ve Bilal camilerini Yahudi kültür mirası kapsamına alma cesareti gösteremezdi” dedi ve Mısır’dan Filistin ulusal uzlaşması konusunda girişim başlatmasını istedi.