YDH- Nuşirevan Mustafa liderliğindeki Değişim Hareketi’nin Süleymaniye kentinde Talabani ve Barzani liderliğindeki Kürdistan İttifakı’ndan daha fazla oy aldığı bildiriliyor.

 

El Cezire televizyonu, Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği’nden ayrılan Nuşirevan Mustafa tarafından kurulan “Değişim Hareketi”nin Talabani’nin kalesi sayılan Süleymaniye kentinde oyların çoğunu kazandığını duyurdu.

 

Açıklanan ilk sonuçların kesin olmayan gayri resmi verilere dayandığını hatırlatan el-Cezire televizyonu, Irak’ın Kürtlerin çoğunlukta olduğu bölgelerinde Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’nin liderliğindeki Kürdistan İttifakı’nın birinci, Nuşirevan Mustafa liderliğindeki Değişim Hareketi’nin ikinci, İttihad-ı İslami ve Cemaat-i İslami’nin ise üçüncü ve dördüncü sırada oy almasının beklendiğini ifade etti.

 

Irak parlamentosunda Kürtlerin kazanabileceği sandalye sayısının 60-63 arasında olabileceğine dikkat çeken el-Cezire, Kürdistan İttifakı’ndan sonra en fazla sandalye kazanabilecek Kürt grubunun Değişim Hareketi olacağını bildirdi.

 

El-Cezire televizyonu, “Uzun bir geçmişi olmamasına ve Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği’nden ayrılmasına rağmen Değişim Hareketi, ciddi oranda oy kazandı, hatta ulaşan bilgilere göre Değişim Hareketi Süleymaniye’de Kürdistan İttifakı’ndan daha fazla oy aldı” yorumunu yaparken, Kerkük’te en fazla oyu ise Kürdistan İttifakı’nın aldığını ifade etti.