YDH- Irak parlamentosunda en çok milletvekili kontenjanına sahip olan başkent Bağdat’ta seçim yarışını Başbakan Nuri el-Maliki’nin Hukuk Devleti İttifakı’nın önde götürdüğü bildirildi.

 

Irak Yüksek Seçim Kurulu Sözcüsü Kasım Abudi, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada başkent Bağdat’ta oyların yüzde 18’inin sayıldığını belirterek şu ana kadar sayılan oylar itibariyle Başbakan Nuri el-Maliki’nin Hukuk Devleti İttifakı’nın seçim yarışını önde götürdüğünü açıkladı.

 

Irak Yüksek Seçim Kurulu Sözcüsü Kasım Abudi, düzenlediği basın toplantısında Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı’nın 158 bin 763, Ammar el-Hekim Liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı’nın 108 bin 126 ve İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye’nin de 104 bin 810 oy aldığını söyledi.

 

Divaniye ilinde oyların yüzde 10’unun sayıldığını belirten Abudi, bu ilde de Irak Ulusal İttifakı’nın 2 bin 153 oyla birinci, Hukuk Devleti İttifakı’nın Bin 519 oyla ikinci, el-Irakiye İttifakı’nın ise 651 oyla üçüncü sırada gittiğini ifade etti.

 

Sünnilerin çoğunlukta olduğu Neyneva ilinde kullanılan oyların yüzde 15’inin sayıldığını belirten Abudi, bu ilde de İyad Allavi’nin el-Irakiye İttifakı’nın 62 bin 212 oyla birinci, Mesud Barzani ve Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan İttifakı’nın 19 bin 55 oyla ikinci, Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı’nın 3 bin 518 oyla üçüncü, maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı’nın ise bin 812 oyla dördüncü sırada yer aldığını açıkladı.

 

El Cezire televizyonu ise Bağdat’ın er-Rısafe semtinde Hukuk Devleti İttifakı’nın, el-Kerh semtinde el-Irakiye İttifakı’nın önde gittiğini belirtti.

 

El-Cezire ayrıca Irak’ın güneyindeki Meysan kentinde ise birinciliği Ammar el-Hekim’in Irak Ulusal İttifakı’nın kazandığını belirterek, bu ilde Hukuk Devleti İttifakı’nın ikinci, el-Irakiye’nin ise üçüncü olduğunu duyurdu.