YDH- Irak’taki seçim yarışını önde götüren Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı, Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı’nı stratejik müttefik olarak gördüklerini açıkladı.

 

İran’ın Arapça yayın kuruluşu el-Alem televizyonuna demeç veren Hukuk Devleti İttifakı üyelerinden Adnan es-Sirac, Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim liderliğindeki Ulusal İttifakı ile görüşlerinin birbirine çok yakın olduğunu belirterek Ulusal İttifakı kendilerinin stratejik müttefiki olarak gördüklerini söyledi.

 

İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı ile bir koalisyon yapmalarının mümkün olmadığını belirten Adnan es-Sirac, el-Irakiye lideri İyad Allavi ve bu ittifakın adaylarından Tarık Haşimi ile görüşlerinin birbirinden çok uzak olduğunu söyledi.

 

Oy sayım işlemlerinde ABD’yi kastederek yabancı gözlemcilerin baskısıyla el-Irakiye lehine bazı seçim hilelerinin yapıldığından kuşku duyduklarını belirten es-Sirac, “Biz Irak Yüksek Seçim Kurulu’nun tarafsız tutumundan kuşku duymuyoruz; ama öyle görünüyor ki kurulun bilgisayar bölümündeki bazı yetkilileri gerçek sonuçları kaydetmiyor. Bu da yabancıların onlar üzerindeki baskısını gösteriyor” dedi.

 

El-Irakiye oylarının Bağdat’ta Hukuk Devleti İttifakı’na yaklaşmasını şaşırtıcı bulduklarını da belirten Hukuk Devleti İttifakı üyesi Adnan es-Sirac, “Bağdat’taki seçmenlerin büyük çoğunluğu, Hukuk Devleti İttifakı ile Irak’ın Birliği İttifakı’na oy verdi, el-Irakiye’nin Bağdat’taki ani yükselişi sürpriz ve kuşkuludur” dedi.

 

Adnan es-Sirac, Hukuk devleti İttifakı’nın el-Irakiye’den mecliste 7 veya 8 daha fazla sandalyeye sahip olacağını öne sürdü.