YDH- Hamas’ın üst düzey liderlerinden Mahmud ez-Zahhar, Gazze’den İsrail’e roket saldırısı düzenleyen gruplara tepki gösterdi.

 

Hamas’ın üst düzey yetkililerinden Mahmud ez-Zahhar, bazı Filistinli grupların son dönemde İsrail’e düzenledikleri roket saldırılarının dikkatlerin İsrail’in işlediği cinayetlerden saptırılmasına sebep olduğunu söyledi.

 

Mahmud ez-Zahhar, şüpheli eylemler olarak nitelediği roket saldırıları konusunda “Bu roket saldırıları, düşmanın kamuoyunu kendi lehine yönlendirmesine yarayan şüpheli eylemlerdir. Bu eylemler, Siyonist rejimin işlediği cinayetleri kamuoyunda açıklanabilir kılmasına sebep olmaktadır” dedi.

 

Ortadoğu Dörtlüsü’nün İsrail’e yönelik kınama açıklamasına da değinen ez-Zahhar, “Ortadoğu Dörtlüsü’nün eleştirileriyle karşı karşıya kalan Siyonist rejim, işledikleri cinayetleri roketlere karşı kendini savunma girimi olarak göstermeye çalışmaktadır” diye konuştu.

 

“Düşmanın Kudüs’te yaptıklarını açıklanabilir kılmasına yardımcı olmak isteyen unsurların bulunduğunu biliyoruz” diyerek İsrail’e roket saldırısı düzenleyen grupları provokatörlükle suçlayan ez-Zahhar, bu grupların Hamas’ın Gazze’deki hakimiyetini zayıflatma hedefi güttüğünü belirterek “Biz roket saldırısı düzenleyen kişileri dikkatle izliyoruz ve onların gerçek niyetlerinin ne olduğunu da biliyoruz” diye konuştu.

 

Düzenlenen gösterilere katılmak için Kudüs’e gitmek isteyen Filistinlilere izin vermeyen Filistin Özerk Yönetimini de eleştiren ez-Zahhar, Ortadoğu Dörtlüsü’nün Moskova’da İsrail’i eleştiren açıklamalarının ise ciddiyetten uzak olduğunu söyledi.