YDH- Seçim sonuçları konusunda itirazların yükselmeye başladığı Irak’ın yeninden bir şiddet ortamına sürüklenmesinden endişe ediliyor.

 

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Başbakan Nuri el-Maliki, ülkenin yeniden şiddet ortamına sürüklenmemesi için seçimler konusunda oluşan şüphelerin giderilmesi adına oy sayımının yeniden yapılmasını talep ederken Irak’tan yeni şiddet haberleri gelmeye başladı.

 

Irak polisi bugün Felluce kentindeki Uyanış Konseyleri adı verilen hükümet yanlısı bir milis grubunun lideri olan Şeyh Kerim Abdullah el-Luheybi’nin öldürüldüğünü açıkladı.

 

Irak polisi tarafından yapılan açıklamada el-Kerame bölgesi Uyanış Konseyi Lideri Şeyh Luyehbi’nin evine saldıran kimliği belirsiz kişilerin Luheybi ile eşini öldürdükleri ifade edildi.

 

Öte yandan Irak güvenlik güçlerinin Bağdat ve Musul ilerlinde düzenlediği operasyonlarda 6 el-Kaide militanını yakaladıkları bildirildi.

 

İsminin açıklanmasını istemeyen Iraklı bir güvenlik yetkilisi, yakalanan el-Kaide militanlarının Iraklı sivillere ve güvenlik güçlerine saldırı düzenlemekten arandığını bildirdi.

 

El-Cezire televizyonunun haberine göre ise Irak Yüksek Seçim Kurulu bugün yaptığı açıklamasında oyların yüzde 95’inin sayıldığını belirterek İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı’nın Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı’ndan 11 bin oy farkla önde gittiğini duyurdu.