YDH- Irak İslami Yüksek Konseyi Lideri Ammar el-Hekim, seçimlerin şeffaf bir şekilde yapıldığını belirterek herkesin seçim sonuçlarına saygılı olması gerektiğini söyledi.

 

Irak İslami Yüksek Konseyi’ne yakın bir internet sitesine açıklamada bulunan seçimlerde üçüncü olması beklenen Irak Ulusal İttifakı’nın Lideri Ammar el-Hekim, herkesin kendisini yarın açıklanacak olan seçim sonuçlarına hazırlamasını istedi.

 

Seçimlerin şeffaf bir ortamda gerçekleştirildiğini belirten Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim, “sonuçlar ister bizim lehimize olsun isterse siyasi ortaklarımızın lehine olsun sonucu kabul etmeliyiz. Seçimler bizim lehimize sonuçlanınca demokrasiden söz edip, bu vatanın evlatları olan diğer siyasi ortaklarımızın lehine sonuçlandığı zaman ise sükut etmemiz makul değildir” dedi.

 

Ulusal birliğin tüm siyasi ittifakların hükümet koalisyonu için görüşme masasına ortak görüşler getirmesini gerekli kıldığını belirten Ammar el-Hekim, ülkedeki tüm siyasi grupları diyaloga çağırdı.