YDH- Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı, Irak Yüksek Seçim Kurulu’ndan seçim sonuçlarını oyları ikinci defa saydıktan sonra açıklamasını istedi.

 

El-Alem televizyonuna demeç veren Irak Ulusal İttifakı Üyesi Cuma el-Atvani, İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye’nin dışındaki tüm siyasi grupların oyların yeniden elle sayılmasını istediğini belirterek seçimlere ilişkin nihai sonuçları yarın açıklayacak olan Yüksek Seçim Kurulu’ndan ikinci sayıma kadar açıklamayı ertelemesini istedi.

 

Irak Yüksek Seçim Kurulu’nun oyların yeniden sayılmasına ilişkin olumsuz tutumunun seçimler üzerindeki şüpheleri daha da arttırdığını belirten el-Atvani, “Seçim Komisyonu’nun oyların yeniden sayılmasına karşı çıkmak gibi bir hakkı bulunmamaktadır. Seçim Komisyonu, buna karşı çıkmak yerine bu yöndeki talepleri yerine getirmelidir” dedi.

 

Siyasi grupların oyların yeniden sayılması yönündeki ortak talebinin ülkedeki siyasi hayat üzerinde etkili olduğunu belirten Cuma el-Atvani, Yüksek Seçim Kurulu’nun şimdiye kadar açıkladığı sonuçlarda ısrarcı olması durumunda oluşacak parlamentonun meşruiyetinin tartışmalı hale geleceğini söyledi.