YDH- İran’ın önde gelen dini mercilerinden Ayetullah Safi Gulpeyagani, bir günlük fazladan hapsin bile hiçbir şer’i açıklamasının olamayacağını söyledi.

 

İran Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Sadık Amuli Laricani ile görüşen taklit mercilerinden Ayetullah Safi Gulpeyagani, yargı sisteminin İslami ölçülere dayandırılması gerektiğini belirterek “tazir ve hapis cezalarında temel İslami hükümlere tam olarak uyulmalıdır. Bir günlük fazladan hapsin bile şer’i açıdan hiçbir açıklaması yoktur” dedi.

 

İlna haber ajansının bildirdiğine göre Ayetullah Safi Gulpeyagani, İslam Devrimi’nden sonra yargı sistemindeki aksaklıkların giderilmesi ve sistemin tam olarak İslami esaslara uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmaların yeterli olmadığını belirtti ve yargı bağımsızlığının önemine dikkat çekti.

 

Yargıya dışarıdan müdahale edilmesi ve yargıçların etki altında kalarak hükümde hakka riayet edilmemesi durumunda yargı bağımsızlığının zarar göreceğini belirten Ayetullah Safi Gulpeyagani, yargıçlara İslami ölçülere insanların haklarına riayet etmeleri tavsiyesinde bulundu.