YDH- Kurulacak hükümette başbakan olarak kimin istendiğini belirlemek için anket yapan Sadr grubu, yaptığı anketin sonucunu açıkladı.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sadr grubu Sözcüsü Salah el-Ubeydi, “Sadr grubu taraftarlarının kimin başbakan olmasını istediğini belirlemek için yaptığımız anket, Sadr grubu yanlılarının İbrahim Caferi’nin başbakan olmasını istediğini göstermektedir” dedi.

 

Ülke çapında yaptıkları ankete 1 milyon 400 bin kişinin katıldığını belirten Salah el-Ubeydi, ankete katılanların yüzde 24’ünün İbrahim Caferi’nin başbakan olmasını istediğini söyledi.

 

Ankete katılanların yüzde 23’ünün Cafer es-Sadr’ın başbakan olmasını istediğini belirten Salah el-Ubeydi, ankete katılanların yüzde 17’sini ise Sadr grubu üyelerinden Kusay es-Suheyl’in başbakan olmasından yana olduklarını ifade etti.

 

Diğer siyasi gruplar için herhangi bir bağlayıcılığı olmayan bu anketin, hükümet kurma çalışmalarında kilit bir konum kazanan Sadr grubunun başbakan tercihini yansıtması açısından önemli olduğu bildiriliyor.