YDH- Irak seçimlerinde birinci olan İyad Alavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı, yakında Tahran’a bir heyet göndereceğini açıkladı.

 

İran’ın Arapça yayın kuruluşu el-Alem televizyonunun haberine göre 91 milletvekili çıkararak seçimlerde birinci olan el-Irakiye üyelerinden Hüseyin eş-Şa’lan, İran’dan davet aldıktan sonra Tahran’a bir heyet göndereceklerini açıkladı.

 

Bağdat’ın güneyindeki Divaniye kentinden milletvekili seçilen el-Irakiye üyesi Hüseyin Şa’lan, “el-Irakiye İran’ı aziz bir komşusu olarak görmekte ve bu ülkeyle güçlü ve derin ilişkiler kurmak istemektedir” dedi.

 

Tahran’a yapacakları ziyaretin bazı yanlış anlamaları önlemeye yönelik olduğunu belirten Şa’lan, kendileriyle İran arasındaki ilişkilerle ilgili olarak bazılarını “bulanık suda balık avlamaya çalışmakla” suçladı.

 

Daha önce de Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdulmehdi ile Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı, Irak İslami Yüksek Konseyi ve Sadr grubuna mensup heyetler seçimlerden sonra İran’ı ziyaret etmişti.