YDH- Rusya, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik bir askeri saldırı düzenleyeceği konusunda istihbarata sahip olduğunu açıkladı.

 

Rusya resmi haber ajansı Ria Novosti’nin bildirdiğine göre Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı General Nikolay Makarov, İran’ın nükleer programının engellenmesi için ABD ile İsrail’in son seçenek olarak İran’a askeri bir saldırı düzenleyeceği gösteren istihbarata sahip olduklarını açıkladı.

 

Rusya Genelkurmay Başkanı General Nikolay Makarov’un bugün düzenlediği basın toplantısında ABD ve İsrail’in son seçenek olarak İran’a askeri saldırı düzenlenmesini öngören bir plan konusunda istihbarata sahip olduklarını söylediğini duyuran Ria Novosti Farsça servisi, General Makarov’un Rusya olarak böylesi bir hareketi yasal görmediklerini söylediğini ifade etti.

 

ABD Başkanı Barack Obama’nın nükleer bomba kullanılmasının engellenmesi konusunda İran ve Kuzey Kore’yi istisna eden açıklamasından sonra İran Savunma Bakanı General Ahmed Vahidi de ülkeyi savunma konusunda her türlü seçeneği kullanabileceklerini belirtmişti.

 

Rusya Genelkurmay Başkanı General Makarov, açıklamasında böylesi bir saldırının bölgede büyük bir istikrarsızlığa yol açacağını belirterek “Biz İran’ın sözlerine kulak vermeliyiz; ama İran da bizim ve uluslar arası toplumun sözlerini dinlemelidir” dedi.