Seçimlerden sonra İran’a giden Iraklı siyasi liderler, bu kez de Suudi Arabistan’ı Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
04 Aralık 2010 · 01:00

Seçimlerden sonra İran’a giden Iraklı siyasi liderler, bu kez de Suudi Arabistan’ı

YDH- Seçimlerden sonra İran’a giden Iraklı siyasi liderler, bu kez de Suudi Arabistan’ı ayrı ayrı ziyaret ediyor.

YDH- Seçimlerden sonra İran’a giden Iraklı siyasi liderler, bu kez de Suudi Arabistan’ı ayrı ayrı ziyaret ediyor.

 

Sadr grubu heyeti ile Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin geçtiğimiz hafta gerçekleşen Suudi Arabistan ziyaretinden sonra bu hafta da Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim Riyad’a gitti.

 

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin Suudi Arabistanlı yetkililerle dün gerçekleştirdiği temaslarından sonra Lübnan’a geçtiği bildirilirken Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim’in de bugün Riyad’a giderek Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz ile görüştüğü açıklandı.

 

Suudi resmi haber ajansının bildirdiğine göre Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim’in Suudi Kralı Abdullah’la yaptığı görüşmeye Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el-Faysal’la Irak’ın Riyad büyükelçisi de katıldı.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 27.09.2026 14:15 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/7776/secimlerden-sonra-iran-a-giden-irakli-siyasi-liderler-bu-kez-de-suudi-arabistan-i