YDH- Hz. Ali’nin Irak’ın Necef kentindeki türbesine yönelik havadan yapılacak bir terörist saldırının Irak polisi tarafından önlendiği bildirildi.

 

El-Arabiya televizyonunun haberine göre Irak güvenlik güçleri, Hz. Ali’nin Necef kentindeki türbesini tahrip etmeyi amaçlayan bir hava saldırısını önlemeyi başardı.

 

Reuters haber ajansı da saldırının Necef havaalanından kalkacak bir uçak tarafından düzenleneceğini belirterek Necef havaalanının birkaç gün önce güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatıldığını hatırlattı ve kapatılma gerekçesinin Hz. Ali’nin türbesine yapılması planlanan saldırıyla ilişkili olduğunu duyurdu.

 

Irak’taki bağımsız Savtu-l Irak haber ajansı güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde el-Kaide’nin Hz. Ali’nin türbesine yönelik havadan yapacağı terörist saldırının önlendiğini belirterek teröristlerin tıpkı 11 Eylül saldırısında olduğu gibi Necef havaalanından kalkacak bir uçağı Hz. Ali’nin türbesine çarptırmayı planladıklarını bildirdi.

 

Irak güvenlik güçlerinin saldırı istihbaratını aldıktan sonra Necef havaalanını geçici olarak kapattığını hatırlatan Savtu’l- Irak, yedi gün önce güvenlik gerekçesiyle kapatılan Nevef havaalanının kapatılma gerekçesinin bugün açıklığa kavuştuğunu ifade etti.

 

Irak’tan yayın yapan el-Alem gazetesi de el-Kaide teröristlerinin Necef havaalanından bir sivil uçak kaçırmayı ve Hz. Ali türbesine saldırı yapamamaları halinde uçağı Kerbela’daki Beynel Harameyn bölgesinde düşürmeyi planladıklarını yazdı.

 

Olayla ilgili olarak Necef havaalanındaki bazı güvenlik görevlilerinin de tutuklandığını belirten el-Alem gazetesi, bugün de Basra havaalanının güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatıldığını ve Kuveyt havaalanında güvenlik tedbirlerinin olağanüstü arttırıldığını bildirdi.