YDH- Başta Saddam Hüseyin’in kızı Ragad olmak üzere Irak yönetimi muhaliflerine ev sahipliği yapan Ürdün, BM’nin talebi üzerine Haris Dari’nin oğlu Musenna’yı teröristler listesine aldı.

 

Ürdün’de yayımlanan el-Gad gazetesinin haberine göre Ürdün yönetimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin talebi üzerine Irak’ta terörist eylemleri desteklemekle suçlanan Ulema Heyeti adlı örgütün Lideri Haris Dari’nin oğlu Musenna Dari’yi teröristler listesine aldı.

 

Ürdün dışişleri ve maliye bakanlıkları ile merkez bankasının da BM Güvenlik Konseyi’nin 1267 sayılı kararı doğrultusunda Ulema Heyeti örgütünün Lidri Haris Dari’nin oğlu Musenna Dari ile ilgili olarak ek önlemler aldığı bildirildi.

 

Amerikan hazine bakanlığı 26 Mart’ta Irak’taki terör eylemlerini finanse ettiği gerekçesiyle Musenna Dari hakkında mali yaptırım kararı almıştı.

 

Irak yönetimi tarafından da el-Kaide’yi mali açıdan desteklemekle suçlanan Ulema Heyeti Başkanı Haris Dari ve heyetin sözcülüğünü yapan Musenna Dari, Irak’tan ayrıldıktan sonra Ürdün Kralı Abdullah’ın himayesine girmişti.