YDH- Mısır parlamentosundaki üç milletvekili, polisin göstericilere ateş açılmasına izin veren bir yasanın kabulü için teklif sundu.

 

İslamonline adlı internet sitesi, Mısır parlamentosundaki üç milletvekilinin düzenlenen gösterilerde polisin göstericiler üzerine ateş açmasına izin veren bir yasanın kabulü için teklif sunduğunu belirterek Kahire’de yapılan gösterilerin yabancılar tarafından düzenlendiğini ve bunun da ulusal güvenliğe zarar verdiğini savundular.

 

Polisin göstericiler üzerine ateş açması için parlamentoya teklif veren milletvekillerinden Ahmed Ebu Akrab, “İçişleri Bakanlığı ve polis, muhalefete yumuşak davranmayı unutmalı bu kişilere demir yumrukla savaşmalıdır” dedi.

 

Mısır’daki hükümet yanlısı ed-Dustur gazetesi de söz konusu milletvekillerini destekleyerek gösterilere katılarak Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek aleyhtarı slogan atanların namaz kılmadığını iddia etti ve “Gösterilere katılıp Devlet Başkanı aleyhine slogan atanlar, elleri secde için toprağa değmemiş kişilerdir. Onların ülkeyi karıştıran bu kirli elleri ve sokakları kirleten ayakları kesilmelidir” diye yazdı.