YDH- Hükümet yanlısı basın tarafından hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı öne sürülen Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin oğlu Mehdi Haşimi, hakkındaki mahkemeye celbiyle ilgili bir bildiri yayımladı.

 

İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin oğlu Mehdi Haşimi, hükümet yanlısı çevreleri ailesi ve kendisi hakkında “kişilik terörü” kampanyası başlatmakla suçladığı bildirisinde sabrının taşması durumunda oynanan senaryoyla ilgili ifşaatlarda bulunabileceğini açıkladı.

 

Mehdi Haşimi, İran’dan yayın yapan Daypress internet sitesi tarafından yayımlanan bildirisinde şu ifadelere yer verdi.

 

İmam’ın tavsiyesi uyarınca siyasete karışmaması gereken askeri bir kuruma bağlı bir gazete [Devrim Muhafızlarının yayın organı olan haftalık Subh-ı Sadık gazetesi/YDH] yayımladığı bir haberde önce istihbaratsız bakandan [İstihbarat Bakanı] naklen polis tarafından celp hükmü çıkarıldığını yazıyor, onun birkaç satır altında ise polis komutanından naklen bu haberini tekzip ediyor.

 

Dikkat edilirse bütün bunlar, öyle şartlar altında dile getiriliyor ki, ne mahkeme tarafından herhangi bir hüküm verilmiş ne de benim tarafımdan herhangi bir açıklama yapılmıştır. Tüm bunlar, belli bir cereyanın yargı gücü üzerinde baskı kurmak için tehlikeli çabalar içerisinde olduğunu göstermektedir.

 

Bunlar, adaleti uygulayan bir kurumu, gayri adil siyasi tamahları ve garazları yönünde kullanmak istemektedirler. İşin ilginç tarafı da bütün bunları kutsal İslam Cumhuriyeti nizamını ve yüce velayet-i fakih makamının konumunu güçlendirme yönünde atılmış adımlar olarak görmektedirler.

 

Son derece etkileyicidir ki bu cereyan, sürekli olarak idari, siyasi ve ekonomik skandallar içine düştüğü zaman bu dalgayı yaratmaktadır.

 

Benim yargıdan kurumundan beklentim, bu kavgacıların yargının itibarını yıpratmasına izin vermemesi ve sabrımın taşıp açıklanmasını istemediğim halde bu senaryoların arka planı ile ilgili bildiklerimin açıklanacağı gün üzerinde kafa yormasıdır.

 

Ben defalarca hakkımdaki suçlamaların yetkili bir mahkemede incelenmesine hazır olduğumu ve bütün bu süre boyunca her türlü aracı kullanarak bana ve aileme yönelik “kişilik terörü” uygulayanlarla ilgili benim şikayetlerimin de yalan söyleyenin yüzünün kara çıkması için yargı konusu yapılmasını beklediğimi ilan ettim.  

 

Öte yandan daha önce Mehdi Haşimi hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı yönünde açıklama yaptığı belirtilen İran İstihbarat Bakanı Haydar Muslihi, bugün bakanlar kurulu toplantısından sonra gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevapladı.

 

Muslihi, bir gazetecinin İstihbarat Bakanlığının Mehdi Haşimi hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı bulunup bulunmadığına ilişkin sorusunu “kişilerle ilgili yurt dışına çıkış yasağı kararı vermek yargı gücünün yetkisindedir. Yargı kurumu celp hükmü yayımlarsa bu iş gerçekleşir. Halen Mehdi Haşimi hakkında elimizde celp hükmü bulunuyor; ama vakti geldiğinde onun tutuklanması yönünde adım atılacaktır” dedi.