YDH- Hamas, Batı Şeria’da yerel seçim yapılması durumunda bundan doğacak sonuçlar konusunda uyarılarda bulundu.

 

İran’ın Arapça yayın kuruluşu el-Alem televizyonunun bildirdiğine göre Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, bir bildiri yayımlayarak ulusal uzlaşma gerçekleşmeden Batı Şeria’da yerel seçimler yapılmasına karşı olduğunu ve bunu gerçekçi görmediklerini açıkladı.

 

Özerk Yönetim Başkanlığı süresi dolmuş olan Mahmud Abbas tarafından atanan Selam Feyyaz başbakanlığındaki Ramallah hükümeti, haziran ayında Batı Şeria’da yerel seçim yapma kararı almıştı.

 

Yayımladığı bildiride Filistin ulusal uzlaşması sağlanmadan Batı Şeria’da belediye seçimleri yapılması konusunda uyarılarda bulunan Hamas, bu tek taraflı seçim kararının Filistinli siyasi gruplar arasındaki anlaşmazlıkları daha da arttıracağına dikkat çekti.

 

Bildirisinde Selam Feyyaz hükümetinin yasadışı niteliğine vurgu yapan Hamas, yerel seçim kararının diğer Filistinli grupları siyasi sahneden silme amacı taşıdığını ifade etti.

 

Yerel seçimlerin Filistinli siyasi grupları dışlamanın bir aracı haline getirilmemesi gerektiğini belirten Hamas, seçimlerin her türlü partizanlıktan uzak tutulması ve millet iradesinin tecellisi için yapılması gerektiğini ifade etti.