YDH- İran hükümetinin Kiş Adası’nda yapılacak milyonlarca Dolar’lık beş yıldızlı otelin ihalesini İran’la ABD arasındaki ilişkiler için arabuluculuk yapan Huşeng Emir Ahmedi’nin kızına verdiği bildirildi.

 

İran’dan yayın yapan Cumhuri-i İslami gazetesinin akharinnews adlı bir internet sitesini kaynak göstererek bildirdiğine göre 2012 yılında Bağlantısızlar Hareketi zirvesine ev sahipliği yapacak olan Kiş Adası’nda toplantıya katılacak liderlerin kalması için inşa edilmesi planlanan otel ile toplantının yapılacağı salonun ihalesi 10 yıl önce İran’a girişi yasaklanan Huşeng Emir Ahmedi’nin kızına verildi.

 

2012 yılında yapılacak Bağlantısızlar Hareketi zirvesine katılacak liderlerin kalması için inşa edildiği belirtilen 350 odalık projenin yüz milyonlarca Dolar’lık bütçesinin doğrudan hükümet tarafından karşılandığı proje yönetiminin de cumhurbaşkanı yardımcılarından biri tarafından üstlenildiği bildiriliyor.

 

10 yıl önce Muhammed Hatemi’nin hükümeti döneminde İran’a girişi yasaklanan Huşeng Emir Ahmedi, iki yıl önce İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın daveti üzerine geldiği İran’da, Tahran’la Washington arasındaki ilişkilerin yeniden başlatılması için üst düzey temaslarda bulunmuştu.

 

İran’a geldiği dönemde Şehrvend-i İmruz gazetesine demeç veren Huşeng Emir Ahmedi, “Sayın Hatemi’nin hükümeti boş gerekçelerle benim İran’a gelmemi engelledikten 10 sene sonra Sayın Ahmedinejad İran’a gelme yönündeki talebimi kabul etti ve ben de bu ziyareti gerçekleştirdim” demişti.

 

New Jersey Üniversitesi’nde dersler veren Dr. Huşeng Emir Ahmedi’nin aynı zamanda merkezi Amerika’da bulunan İran Amerikan Dostluk derneğinin de kurucusu ve başkanı olduğu bildiriliyor.