YDH- İran Devrim Muhafızları istihbarat ve operasyon birliklerinin Dalahu bölgesindeki bir PKK grubunu pusuya düşürdüğü bildirildi.

 

Mehr Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre İran güvenlik güçleri tarafından pusuya düşürülen PKK militanlarından 5’i öldürüldü, 2’si de yakalandı.

 

Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri’ne bağlı Necef-i Eşref Karargahı Komutanı General Ali Ekber Nuri, operasyonla ilgili açıklamasında yaptıkları istihbarat çalışması sonucu PKK’nın İran kolu olarak bilinen PJAK militanlarının Kirmanşah ili civarında sabotaj eylemleri düzenleyecekleri bilgisini aldıklarını ve Dalahu bölgesinde teröristlere yönelik operasyon düzenlediklerini söyledi.

 

Elde ettikleri istihbarat doğrultusunda teröristleri bir süre gece gündüz izlediklerini belirten İranlı komutan, dün saat 11 sıralarında düzenledikleri operasyonla PKK’lı militanları pusuya düşürdüklerini ifade etti.

 

Düzenlenen operasyon sonunda 2’si kadın 5 PJAK militanının öldürüldüğünü belirten General Nuri, çatışmalarda yaralanan iki teröristin de sınırı geçemeden ele geçirildiğini açıkladı.

 

Operasyon sırasında bir İranlı güvenlik görevlisinin de elinden yaralandığını belirten General Ali Ekber Nuri, teröristlerle birlikte gece görüş dürbünleri, patlayıcı maddeler uydu telefonları ve güneş enerjisiyle şarj yapan teçhizatlar ele geçirdiklerini söyledi.