YDH- El-Fetih’in İsrail’le sürdürdüğü derin ilişkileriyle tanınan liderlerinden Muhammed Dahlan, Hamas’ı Mısır’ın girişimiyle başlatılan ulusal uzlaşma sürecini İran için baltalamaya çalışmakla suçladı.

 

Londra’da yayımlanan Suudi sermayeli Şarku’l- Evsat gazetesine demeç veren el-Fetih Merkez Komite üyelerinden Muhammed Dahlan, Hamas’ın Filistin ulusal uzlaşma belgesini Kahire yerine Kum’da imzalamaya çalıştığını öne sürerek “Hamas, İran’dan kendisine yapılan yardımların kesilmemesi için Mısır’ın girişimiyle hazırlanan ulusal uzlaşma belgesini imzalamıyor” dedi.

 

Hamas’ın parlamento ve Özerk Yönetim başkanlığı seçimlerini kaybetmekten korktuğu için Filistin ulusal uzlaşma belgesini imzalamaya yanaşmadığını öne süren Muhammed Dahlan, “Biz Hamas’ın eline bahane vermemek için Mısır’da hazırlanan ulusal uzlaşma belgesinin hiçbir maddesine itiraz etmemiştik” dedi.

 

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’in önce el-Fetih’le ulusal uzlaşma belgesini imzalayacağı müjdesini verdiğini; ancak daha sonra bundan vazgeçtiğini belirten Dahlan, “Daha sonra ne olduğunu, gördük, Halid Meşal İran’a gitti ve orada ona ‘nereye gidiyorsun?’ denildi. O da aynı gün Hamas’ın el-Fetih’le ulusal uzlaşma belgesini imzalamasına engel oldu” dedi.