YDH- Kuveyt resmi yetkilileri, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na ait bir casusluk şebekesinin çökertildiğine ilişkin haberleri resmen doğruladı.

 

Kuveyt ve Suudi Arabistan yetkilileri, Körfez İşbirliği Örgütü’nün Riyad’da düzenlenen toplantısında Kuveyt’te İran Devrim Muhafızları Ordusu için çalışan bir casusluk şebekesinin çökertildiği açıklandı.

 

BBC ve Fransız Radyosu Farsça servisleriyle ABD’nin farsça yayın kuruluşu Radyo Ferda’nın bildirdiğine göre Kuveyt’te İran Devrim Muhafızları casusluk şebekesine karşı yapılan operasyonla ilgili olarak düzenlen toplantıda Kuveyt İçişleri Bakanı Şeyh Cabir bin Halid Al-i Sabah, ülkesinde yapılan operasyona dikkat çekerek Körfez’e kıyısı olan ülkelerden güvenlik tedbirlerini gözden geçirmelerini istedi.

 

Kuveyt İçişleri Bakanı Şeyh Cabir bin Halid, Körfez’e kıyısı bulunan altı ülkenin yaşanan son gelişme üzerine imzaladığı güvenlik anlaşmasını gözden geçirmesini isterken Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Naif Bin Abdulaziz, Kuveytli bir milletvekilinin İran’a ait casusluk şebekelerinin bölgedeki diğer ülkelerin de güvenliğini tehdit ettiğine ilişkin iddialarını reddetti.

 

Kuveyt’te yayımlanan el-Kabes gazetesi, 2 Mayıs’ta İran Devrim Muhafızlarına ait 7 kişilik bir casusluk şebekesinin Kuveyt güvenlik güçleri tarafından çökertildiğini belirtmiş, yakalananlardan bazılarının İran Savunma Bakanlığı ve İran İçişleri Bakanlığı görevlisi olduğunu öne sürmüştü.

 

İran ise el-Kabes gazetesinin haberini yalanlamıştı.