Şeriatmedari beraat etti, Meşşai’nin Müslümanlığı tehlikede

05 Aralık 2010

YDH- İran’ın resmi gazetelerinden Keyhan’ın Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Şeriatmedari’nin hakkındaki suçlamaların tümünden beraat etmesi, Cumhurbaşkanlığı Bürosu Başkanı Rahim Meşşai’nin Müslümanlığını tehlikeye düşürdü.

YDH- İran’ın resmi gazetelerinden Keyhan’ın Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Şeriatmedari’nin hakkındaki suçlamaların tümünden beraat etmesi, Cumhurbaşkanlığı Bürosu Başkanı Rahim Meşşai’nin Müslümanlığını tehlikeye düşürdü.

 

Keyhan gazetesi Genel yayın Yönetmeni Hüseyin Şeriatmedari, kendisi hakkında 10’a yakın kişinin açtığı şikayet davalarının tümünden beraat etti.

 

Aralarında Nobel Barış Ödülü sahibi Şirin İbadi ve İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın Bürosunun Başkanı Rahim Meşşai’nin de bulunduğu 10 kadar şikayetçinin suçlamalarını değerlendiren mahkemenin İslam Devrimi Lideri tarafından atanan Keyhan Gazeteci Genel yayın Yönetmeni Hüseyin Şeriatmedari’yi aklaması, İran basınında geniş yankı uyandırdı.

 

Rahim Meşşai’nin “Eğer Şeriatmedari mahkum edilmezse ben de Müslüman değilim” sözünü hatırlatan İran’ın etkili haber sitelerinden Tabnak, konuyla ilgili haberini “Mahkemenin Keyhan gazetesi Genel Yayın Yönetmeni’ni tüm suçlamalardan beraat ettirmesi üzerine Cumhurbaşkanlığı Bürosu Başkanı İsfendiyar Rahim Meşşai’nin Müslümanlığının ne olacağı belli değil” yorumuyla duyurdu.

 

Keyhan gazetesi, Hatemi döneminde ülkeye girişi yasaklanan ve İran-Amerikan Dostluk Konseyi Başkanı olarak Tarhan’la Washington arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için arabuluculuk rolüne soyunan Huşenk Emir Ahmedi’nin bir süre önce Tahran’a yaptığı geziyi Meşşai’nin planladığını yazmış ve Huşenk Emir Ahmdi’nin cumhurbaşkanlığı bürosunun daveti üzerine geldiği Tahran’da Rahim Meşai ile görüştüğünü öne sürmüştü.

 

Keyhan gazetesinin iddialarını yalanlayarak Huşenk Emir Ahmedi’yi davet etmediğini ve kendisiyle görüşmediğini belirten İsfendiyar Rahim Meşşai’nin “Bu yalanından dolayı Keyhan gazetesine dava açtım. Bu gazete kesinlikle mahkum olacak. Eğer bu gazete mahkum olmazsa ben Müslüman değilim” dediğini hatırlatan Tabnak mahkemenin oy çokluğuyla sanığın suçlu olmadığına karar verdiğini yazdı.

 

Konuyu değerlendiren siyasi gözlemciler, “Hüseyin Şeriatmedari mahkeme kararıyla bu suçlamadan aklandığına göre Keyhan gazetesinin Meşşai’nin Huşenk Emir Ahmedi ile görüştüğü yönündeki haberi doğru demektir. O zaman eski cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi’yi Sorosçu ilan eden ve hükümeti eleştiren tüm siyasetçileri Amerikancı ve Batıcı diye suçlayan İran hükümetinin Rahim Meşşai’nin tek misyonu Tahran-Washington ilişkilerini normalleştirmek olan Huşenk Emir Ahmedi ile görüşmesini açıklaması gerekiyor” diyorlar.