YDH- Filistin İslami Cihat örgütü, İsrail’in Yahudi yerleşkeleri inşasını genişletme kararını dolaylı müzakereleri savunan Arap rejimlerine vurulmuş bir tokat olarak niteledi.

 

El-Alem televizyonuna demeç veren İslami Cihat Liderlerinden Halid el-Bataş, İsrail’in Kudüs’ü Yahudileştirme politikası çerçevesinde 2010 yılında Kudüs’teki demografik yapıyı Yahudi yerleşimciler lehine bozmak için yerleşke inşaatlarını genişletme kararı aldığını belirtti.

 

İsrail’in Yahudi yerleşkelerini arttırma kararının İsrail’le dolaylı müzakereler başlatan Arap ülkeleri dışişleri bakanlarına vurulmuş bir tokat olduğunu belirten Halid el-Bataş, “Arap Birliği ve İslam Konferansı Örgütü, Kudüs’ü ve buradaki İslami mukaddesatı koruma konusundaki sorumluluğunu yerine getirmeli ve İsrail’in çeşitli şekillerde sürdürdüğü saldırganlığı durdurmalıdır” dedi.

 

Artık “barış süreci” diye bir sürecin mevcut olmadığına dikkat çeken İslami Cihat yetkilisi Halid el-Bataş, “şu an var olan tek şey, İsrail’in Filistinlilere, Araplara ve Müslümanlara yönelik hileleridir. Onlar bir taraftan dolaylı müzakerelerden söz ediyorlar diğer taraftan ise yerleşkeleri devam ettiriyorlar” diye konuştu.

 

İslam Konferansı Örgütü’nü de pasif tutumundan dolayı eleştiren Bataş, Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya verilen desteğin sadece bildiri yayımlamakla gerçekleşemeyeceğini savundu.