YDH- Iraklı siyasiler, Irak yönetimini diktatörlükle suçlayarak iç savaş tehditleri yönelten Suudi Arabistan yönetimine sert tepki gösterdi.

 

İran’ın Arapça yayın kuruluşu el-Alem televizyonuna demeç veren Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı üyelerinden Abdulhalim er-Rahimi, Suudi Arabistan’ı Irak’ın iç işlerine müdahale etmekle suçlayarak “seçimlere ve demokrasiye inanmayan bir ülkenin iktidarların seçimlerle değiştiği Irak gibi demokratik bir ülkeyi diktatörlükle suçlamaya hakkı yoktur” dedi.

 

Suudi Arabistan’ın Washington eski Büyükelçisi Turki el-faysal’ın Irak konusundaki açıklamalarına ve Irak’ta iç savaş başlayabileceğine ilişkin ifadelerine tepki gösteren Abdulhalim er-Rahimi, Irak Başbakanının yasadışı olduğuna ve Irak’ın bir iç savaşa gittiğine yönelik sözlerin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

 

Suudi Arabistan’ı üstü örtülü bir şekilde Irak’taki terörist grupları desteklemekle suçlayan Rahimi, “Şii’siyle, Sünni’siyle, Kürt’üyle hiç kimse iç savaş yönünde adım atmamaktadır ve Irak halkı arasında herhangi bir husumet de söz konusu değildir” dedi.

 

Suudi Arabistan’ın eski güvenlik yetkilisi Turki el-Faysal, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin seçim sonuçlarını etkilemeye çalıştığını belirterek Maliki’yi Irak’ı iç savaşa sürüklemeye çalışmakla suçlamıştı.