YDH- İran’ın önde gelen dini otoritelerinden Ayetullah Cevadi Amuli, ülkede son dönemde yoğun bir şekilde tartışılan tesettüre uygun giyinmeyen kadınlar konusundaki önlemlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Ayetullah Cevadi Amuli, bugün öğleden sonra Yüce Divan Başkanı ile yaptığı toplantıda toplumsal sapmaların ve fesadın temelinde cahiliyenin bulunduğunu belirterek “Eğer halk yetkililerin Salih amellerini görürse Allah’ın dinine girer ve İslami hükümlere riayet eder” dedi.

 

Cahiliyenin ilmin değil aklın karşıtı olduğunu belirten Ayetullah Cevadi Amuli, Kur’an-ı Kerim’in toplumdaki tüm fesat ve yozlaşmayı cahiliye olarak nitelediğine dikkat çekti ve buradaki cahiliyenin bilgisizlik değil, akılsızlık anlamına geldiğini söyledi.

 

“İnsanlar ya akıllıdırlar ve cennete giderler veya cahildirler ve cehenneme giderler; cehenneme gidenler ise tahsilli de olabilir bilgisiz de olabilir” diyen ünlü Kur’an müfessiri Ayetullah Cevadi Amuli, “70 milyon İran nüfusu içerisinde eğer 1 milyon akıllı Müslüman olursa geri kalanlar onları dinleyerek ve onların davranışlarını görerek iman ederler” diye konuştu.

 

Halkın salih amel görmesi durumunda kitleler halinde Allah’ın dinine girdiğine; salih olmayan ameller gördüğünde de dinden uzaklaştığına dikkat çeken Ayetullah Cevadi Amuli, “Halk din alimlerinde onlara yakışır davranışlar görürse dine girer ve dinin hükümlerine riayet eder” dedi.

 

Halkın aslında tesettürle herhangi bir sorunu olmadığını; ancak bazı kesimlerin tesettürsüzlüğü kendilerince bir tepki olarak ortaya koyduğunu belirten Ayetullah Cevadi Amuli, “tesettürsüzlük meselesinin bir bölümü emr-i bil maruf ve nehy-i anil münkerle ilgilidir; ama işsizlik ve adaletsizlik, dilerlin uzamasına ve bazılarının tesettürsüzlüğü bir tepki olarak kullanmasına neden olmaktadır” diye konuştu.