YDH- İran Anayasayı Koruyucular Kurulu Sekreteri Ahmed Cenneti, muhaliflerin eline koz vermemek için şimdiye kadar hükümeti eleştirmediklerini belirterek artık susmayacaklarının mesajını verdi.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Anayasayı Koruyucular Kurulu üyesi Ayetullah Ahmed Cenneti, kurulun illerdeki temsilcileri ile yaptığı bir toplantıda siyasi yetkileri elinde bulunduran bazı unsurların kendilerine özgü düşünceleriyle azil ve atamalarda bulunduklarını ve ülkeyi Amerika’ya yakınlaştırmaya çalıştığını öne sürerek bunun tehlikeli bir durum olduğunu söyledi.

 

Bazılarının İslami yönetim, güvenlik ve yabancıların müdahalelerinin önlenmesi gibi büyük nimetlerin kıymetini bilemediğini belirten Ayetullah Ahmed Cenneti, “Maalesef bazıları her şeyle oyun oynuyor. Bunca şehidin kanı, bunca gazi ve Allah yolunda cihadı unuttular ve güç mevki makam ve gelecek peşinde koşuyorlar” dedi.

 

Hükümet muhaliflerini sürekli olarak fitne çıkarmakla ve düşmana “yeşil ışık” yakmakla suçlayan Ahmed Cenneti, hükümet içerisinde yer alan bazı yetkilileri de eleştirerek “Öte yandan bazı şahısların da salahiyetleri olmayan konularda yetkiler aldıklarını ve bu fırsatı kötüye kullandıklarını görüyoruz” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın “kahramanlık”, “özgüven”, “zulme karşı çıkma” “sade yaşantı” ve “çalışkanlık” gibi daha önceki yetkililerde görülmeyen üstünlükleri bulunduğunu belirten Ayetullah Ahmed Cenneti, bütün bunlara rağmen zaafların ve hataların da ortaya konması ve bu konularda uyarılarda bulunulması gerektiğini ifade etti.

 

“Fitnecilerin kötüye kullanmaması için ve maslahat kaygısıyla şimdiye kadar şikayetlerimizi ve eleştirilerimizi açıkça dile getirmiyorduk; fakat daha ne zamana kadar susacağız?” diyen Ayetullah Cenneti, “siyasi makamlarda bulunan bazı unsurlar kendilerine özgü düşünceleriyle aziller ve atamalar yapıyorlar ve yersiz müdahalelerde bulunuyorlar. Bunlar ülkeyi Amerika’ya yakınlaştırmak istiyorlar, bu nizam için son derece tehlikelidir” diye konuştu.

 

Ülkenin sorunlarının Amerika’dan ve İslam düşmanlarından yardım alınarak çözülebileceğini düşünmenin büyük bir yanılgı olduğunu savunan Ayetullah Cenneti, bazı merkezlerdeki devrimci kadroların azledildiğini, onların yerine kendi siyasi geleceklerini garanti altına alabilmek için devrimci olmayan kişilerin atandığını belirterek Anayasa’yı Koruyucular Kurulu’nun ülkede kendi rüyalarını gerçekleştirme peşinde olanlara izin vermeyeceğini söyledi.