YDH- İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei, İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren gemilere yönelik saldırısını lanetleyen bir bildiri yayımladı.

 

İran İslami Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

Bismillahirrahmanirrahim

 

Siyonist rejimin insani yardım götüren deniz filosuna yaptığı iğrenç ve canice saldırı, bu şerli ve habis rejimin ömrünün utanç verici 70 yılı boyunca işlediği cinayetlerin yeni bir halkasını oluşturmuştur.

 

Bu, bölgedeki Müslümanların, özellikle de Filistin’deki mazlum halkın onlarca yıldır maruz kaldığı küstahça ve acımasızca davranışlara bir örnektir.

 

Bu kez, bu filo sadece Araplara veya Müslümanlara ait değildi, tüm kamuoyunun, tüm dünyadaki insanlığın vicdanının bir temsilcisiydi.

 

Bu canice saldırı, tüm milletlere yapılmış bir saldırıdır ve faşizmden daha haşin ve yeni çehresiyle Siyonist rejim, bu kez özgürlük ve insan hakları iddiasındaki devletlerin ve özellikle de Amerika Birleşik Devletleri’nin himayesini ve yardımını görmektedir.

 

Bu fıtri katillere medya desteği veren; onları siyasi, ekonomik ve askeri açıdan himaye eden ve onların yarattığı her facianın arkasında duran ABD, İngiltere, Fransa ve diğer Avrupa devletleri, ciddi bir şekilde cevap vermek durumundadır.

 

Dünyadaki tüm uyanık vicdanlar, insanlığın bu hassas Ortadoğu bölgesinde nasıl bir tehlikeli olguyla karşı karşıya bulunduğu üzerinde ciddi bir şekilde düşünmelidir.

 

Bugün nasıl bir kan dökücü, küstah ve çıldırmış rejimin gasp edilmiş Filistin ülkesi ve onun mazlum halkı üzerinde egemen olduğu üzerinde düşünülmelidir. Gazze’deki bir buçuk milyon kadın ve erkeğin üç yıldır gıda ve ilaç ablukası altında tutulmasının ne anlama geldiği, Gazze’deki ve Batı Yaka’daki gençlere her gün uygulanan hapis, işkence ve katliam nasıl anlaşılabilir?

 

Filistin, artık ne bir Arap meselesi ne de hatta yalnızca bir İslami meseledir; tersine çağdaş dünyanın en önemli insan hakları meselesidir.

 

Gazze’ye deniz yoluyla sembolik de olsa yardım filosu göndermek şeklindeki parlak düşünce onlarca değişik yol ve yöntemle; defalarca ve defalarca tekrar edilmelidir. Hunhar Siyonist rejim ve başta ABD ve İngiltere olmak üzere onun destekçileri, dünya kamuoyunun yenilmez vicdanlarıyla karşı karşıya bulunduklarını görmeli ve hissetmelidir.

 

Arap devletleri, zorlu bir sınavla karşı karşıyadır. Uyanık Arap halkları, devletlerinden kesin ve kararlı adımlar talep etmelidir.

 

Arap Birliği ve İslam Konferansı Örgütü, Gazze’ye uygulanan ablukanın tamamen kaldırılmasından, Filistin’e, Batı yakadaki evlere ve topraklara yönelik tasallutun durdurulmasından ve Netanyahu ile Ehud Barak gibi canilerin yargılanmasından daha az bir şeyle yetinmemelidir.

 

Filistin’in mücahit halkıyla Gazze’nin halka dayalı hükümeti onların bu habis düşmanlarının bugün her zamankinden daha zayıf ve kırılgan olduğunu bilmelidir. Pazartesi günü denizde işlenen bu cinayet gasıp Siyonist rejimin gücünün değil acizliğinin ve kendini kaybetmişliğinin bir göstergesidir.

 

Sünnetullah burada da cari olmuştur ve zalimler utanç verici son dönemlerinde kendi fani kaderlerini kendi elleriyle zevale yaklaştırmaktadırlar.

 

Yıllar önce Lübnan’a ve ardından da Gazze’ye yapılan saldırı terörist Siyonistleri nihai çöküşe götüren bu delice adımlardandı.

 

Filistinli kardeşlerim, hakim ve kadir olan Allah’a güvenin, kendi gücünüze güvenin ve onu arttırın yakinen emin olun ki zafer yakındır. “وَ لَیَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِیٌّ عَزِیزٌ “ O, kendisine yardım edenlere yardım eder ve O, yenilmezdir, mutlak güç ve kudret sahibidir.

 

Seyyid Ali Hamenei