YDH- İsrail’in Özgürlük Filosuna düzenlediği saldırının ardından Avrupa, Asya ve Afrika’daki çeşitli ülkelere mensup insani yardım aktivistlerinin Özgürlük Filosu’na oranla çok daha büyük bir filo gönderme hazırlıklarına başladığı bildirildi.

 

Gazze’deki ablukaya karşı mücadele için Avrupa Komitesi adlı bir insani yardım organizasyonu, “Özgürlük Filosu-2” adı altında üç gemiden oluşan bir filo hazırlanması için çalışmalara başladığını açıkladı.

 

Merkezi Brüksel’de olan Avrupa Komitesi’nin Başkanı Dr. İrfan Mazi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Yeni bir yardım filosunun gönderilmesi için yoğun temaslar başlattık, yeni gönderilecek filoda çok daha fazla geminin ve çok daha fazla yardım gönüllüsünün yer alması için çalışıyoruz” dedi.

 

İkinci yardım filosunun 10 bin ton insani yardım ve 40’tan fazla ülkeden yüzlerce yardım gönüllüsü taşıyan birinci filodan çok daha geniş kapsamlı olacağını söyleyen Dr. Mazi, “İsraillilerin uluslar arası sulardaki insani yardım gemisine düzenledikleri bu iğrenç saldırıdan sonra İslam ülkelerinde, Arap ülkelerinde, Avrupa ve Batı ülkelerinde Özgürlük Filosu’ndan çok daha büyük bir filo gönderilmesi yönünde talepler gelmeye başladı” dedi.

 

Hazırlanan filonun birkaç hafta içerisinde Gazze’ye doğru yola çıkacağını belirten Dr. İrfan Mazi, bu filonun öncekine oranla her açıdan daha büyük bir filo olacağını ve Gazze’ye uygulanan insanlık dışı ablukanın kırılması için dünyadaki özgürlükçülerin iradesini yansıtacağını söyledi.

 

Dr. İrfan Mazi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her ne pahasına olursa olsun Gazze’yi destekleyeceklerine ilişkin açıklamasına da değinerek İkinci Özgürlük Filosu’nda dünyadaki ülkelerin resmi düzeyde yer almalarını da gözden uzak tutmadıklarını söyledi.

 

Öte yandan Ürdünlü çeşitli esnaf ve meslek organizasyonları, Gazze’ye insani yardım götürmek için bir deniz filosu oluşturma girişimi başlattı.

 

Ürdünlü yardım gönüllüleri halen yardım filosunun hazırlıklarına başladıklarını belirterek Avrupa’ya kayıtlı gemilere ihtiyaç duyduklarını ve bu çerçevede Avrupa’daki ve Arap ülkelerindeki özgürlükçülerle istişareler yaptıklarını açıkladı.