YDH- Mısır’daki Müslüman Kardeşler Hareketi, ülkedeki siyasi değişim için Ulusal Değişim Örgütü Lideri Muhammed el-Baradei’nin yanında olacaklarını açıkladı.

 

Müslüman Kardeşler Hareketi’nin Mısır parlamentosundaki Milletvekillerinden Subhi es-Salih, el-Alem televizyonuna verdiği demecinde ülkede siyasi bir değişimin gerçekleşmesi için Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı eski Başkanı Muhammed el-Baradei’nin yanında yer alacaklarını söyledi.

 

Müslüman Kardeşler Hareketi meclis grubunun Muhammed el-Baradei ile yaptığı görüşmeye değinen Salih, “El-Baradei bu görüşmede Müslüman Kardeşler Hareketi’nin de kabul ettiği ilkeler ortaya koydu. Dolayısıyla ortaya konan değişim programı konusunda Müslüman Kardeşler Hareketi’nin ilkelerinin izin verdiği çerçevede Baradei’nin yanında yer alacağız” dedi.

 

Mısır’da halen belli bir grubun hakimiyeti elinde tutmasına ve halkın yönetimde pay sahibi olmasına engel olan siyasi şartlar bulunduğuna dikkat çeken Subhi es-Salih, “Bu grup kendi siyasi taleplerini halka dayatmaya çalışıyor. Bu yüzden Müslüman Kardeşler, Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı eski Başkanı Muhammed el-Baradei gibi hükümet muhalifleriyle birlikte hareket edecektir” dedi.

 

Müslüman Kardeşler parlamenteri Subhi es-Salih, seçimi milletin yapmasının önünü açacak bir siyasi değişim başlatmak istediklerini belirterek Mısır’daki mevcut iktidarın Mısır halkı nezdinde Mısır’ın 8 bin yıllık siyasi tarihinin en menfur iktidarı olduğunu söyledi.

 

Öte yandan Muhammed el-Baradei’nin liderliğini yaptığı Ulusal Değişim Hareketi’nin üyelerinden Bayan Kerime el-Hafnavi, henüz cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olmayan Baradei’nin anayasanın bazı maddelerinin değiştirilmesini beklediğini belirterek Müslüman Kardeşlerin geniş bir halk desteğine sahip olduğunu vurguladı ve ülkede siyasi değişimi gerçekleştirebilmek için tüm güçleriyle çalıştıklarını söyledi.