YDH- Bir süre önce kaybolduğu bildirilen İran’ın nükleer uzmanlarından Şehram Emiri’nin görüntülü bir mesaj göndererek kendisinin CIA ve Suudi Arabistan istihbaratı tarafından kaçırıldığını ifade etti.

 

İran devlet televizyonu Malik Eşter Üniversitesi nükleer uzmanlarından Şehram Emiri’ye ait olduğunu belirttiği bir görüntü yayımlayarak Emiri’nin gönderdiği görüntülü mesajda kendisinin Amerikan gizli servisi CIA ile Suudi Arabistan istihbaratı tarafından kaçırıldığını söylediğini duyurdu.

 

İran radyo televizyon kurumuna ait Merkezi Haber Ajansı da kendisine ait internet sitesinde kendisinin Şehram Emiri olduğunu söyleyen bir şahsın Suudi Arabistan’dan nasıl kaçırıldığını anlattığına ilişkin bir videoya yer verdi.

 

İran televizyonu tarafından yayımlanan ve İran istihbarat servisince ele geçirildiği belirtilen videoda, Şehram Emiri olduğunu söyleyen şahıs, kendisinden ABD’deki bir TV kuruluşuna bir demeç vermesini ve orada kendisinin İran’ın nükleer programıyla ilgili önemli bir kişi olduğunu ve ABD’den sığınma talep ettiğini söylemesini istediklerini ifade ediyor.

 

Şehram Emiri, yayımlanan videobandında kendisinden bir diz üstü bilgisayarla İran’ın nükleer programıyla ilgili son derece gizli belgeler getirdiğini söylemesini de istediklerini belirtirken İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, Emiri’yle ilgili olarak her türlü hukuksal girişimi başlattıklarını açıkladı.

 

Umre için Suudi Arabistan’a gittikten sonra ortadan kaybolan İranlı bilim adamı Şehram Emiri ile ilgili olarak daha önce Youtube’da yayımlanan bir videoda ise Emiri, Amerika’da olduğunu belirterek “Burada özgürüm ve herkesi temin ederim ki güven içerisindeyim” diyor.