YDH- İran, Güvenlik Konseyi’nin dünkü yaptırım kararından sonra Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı ile işbirliğinde sınırlamalara gitmeyi öngören bir plan üzerinde çalışıyor.

 

Mehr haber ajansına demeç veren İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, dünkü yaptırım kararını hukuki olmaktan uzak, siyasi bir karar olarak niteledi ve  Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu olarak Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı ile işbirliğinde sınırlamalara gidilmesini öngören bir acil eylem planı hazırlamaya başladıklarını söyledi.

 

ABD ve İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren Özgürlük Filosu’na yönelik saldırıyla ortaya çıkan skandalı örtbas etmeye çalıştığını belirten Burucerdi, ABD’nin İran’a yönelik yaptırım kararıyla kendince kamuoyunun dikkatlerini başka yöne çevirmeyi amaçladığını ifade etti.

 

Rusya ve Çin’in yaptırım kararı konusundaki tutumuyla ilgili olarak kendisinin henüz bir açıklama yapmayacağını belirten Burucerdi, bu iki ülkenin yaptırım kararı konusunda ABD etkisi altında kaldığını söylemekle yetindi ve bu konuda İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi tarafından bir açıklama yapılması gerektiğini söyledi.

 

ABD’nin yaptırım süreciyle hiçbir sonuç elde edemeyeceğini savunan Burucerdi, “eğer bu konuda bir çözüm istiyorlarsa bunun yolu Tahran deklarasyonudur” dedi.