YDH- Irak’ın önde gelen Kürt politikacılarından Mahmud Osman, Şiilerle Kürtler arasındaki ilişkilerin zayıfladığını belirterek Şiilerin Kürtler olmadan da hükümet kurabileceğini söyledi.

 

Irak Parlamentosundaki Kürdistan İttifakı milletvekillerinden Mahmud Osman, Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı ile Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı’nın kurdukları koalisyonla 325 sandalyeli Irak parlamentosunda 159 sandalyeye sahip olduklarına dikkat çekerek, Şiilerin Kürtler olmadan da hükümet kurabileceklerini söyledi.

 

6 sandalyeye sahip Sünni Irak Uzlaşma Cephesi ile Halen İçişleri Bakanlığı görevini yürüten Cevad Bolani’nin liderliğini yaptığı ittifakın 4 milletvekiliyle yeni kurulan koalisyona katılabileceğini belirten Mahmud Osman, böylece Ulusal İttifak’ın hükümeti kurabilecek yeterliliğe sahip olabileceğini söyledi.

 

Şiilerin hükümet kurabilecek yeterliliğe sahip olduktan sonra Kürdistan İttifakı ile ilişkilerinde zayıflama olabileceğini belirten Osman, Kürdistan İttifakı’nın her şeye rağmen kendi taleplerinden vazgeçmeyeceğini ifade etti.