YDH- İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD ve müttefiklerinin 1929 sayılı BM kararı doğrultusunda İran gemilerini denetlemesi durumunda bu ülkelere yönelik misilleme yapacağını açıkladı.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Ali Fedevi, Benderabbas kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada İran gemilerinin uluslar arası sularda durdurularak aranmasını ve denetlenmesini öngören 1929 sayılı BM kararını uygulamak üzere İran gemilerine yapılacak her türlü müdahaleye misillemede bulunacaklarını açıkladı.

 

İran Deniz Kuvvetlerinin, Irak savaşından sonra Fars Körfezi’nde ve Hürmüz Boğazı’nda büyük bir güç kazandığını belirten Amiral Fedevi, “Onlar eğer bu gayri meşru ve yasadışı karar doğrultusunda bir aptallık yaparlarsa son derece özel ve uygun bir girişimde bulunuruz” dedi.

 

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun 30 yıl öncesiyle kıyaslanmaması gerektiğini belirten Amiral Fedevi, çok sayıda savaş gemisine, kıyıdan denize ve havadan denize füzelere ve deniz piyadesi komandolarına sahip olduklarını söyledi.

 

İran Irak savaşının sürdüğü yıllarda ülkesinin tankerlere eskortluk yapan ABD savaş gemilerine karşı sadece sürat teknelerine sahip olduğunu hatırlatan Amiral Fedevi, “Fars Körfezi, dünyanın en hassas yeridir, Amerikalılar Körfez olmadan yaşayamaz. Biz canımızın istediği zaman, istediğimiz kadar bu boğazı sıkarız” dedi.