Suudi Arabistan yönetimi, Kral Abdullah’ın Fransız Savunma Bakanına İran’la ilgili Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
ARAP DÜNYASI
07 Şubat 2010 · 01:00

Suudi Arabistan yönetimi, Kral Abdullah’ın Fransız Savunma Bakanına İran’la ilgili

YDH- Suudi Arabistan yönetimi, Kral Abdullah’ın Fransız Savunma Bakanına İran’la ilgili olarak diplomatik ölçülere uymayan sözler söylediğine ilişkin haberi yalanladı.

YDH- Suudi Arabistan yönetimi, Kral Abdullah’ın Fransız Savunma Bakanına İran’la ilgili olarak diplomatik ölçülere uymayan sözler söylediğine ilişkin haberi yalanladı.

 

Suudi Arabistan resmi haber ajansı VAS, ismi açıklanmayan bir Suudi yetkilinin Fransız Le Figaro gazetesinde yayımlanan ve Suudi Kralı Abdullah’ın Fransız Savunma Bakanı Herve Morin’e İran’la ilgili olarak diplomatik ölçülerle bağdaşmayan sözler söylediğine ilişkin haberin asılsız olduğunu söylediğini duyurdu.

 

Suudi yetkilinin böylesine yalan bir haberin Le Figaro gazetesine nasıl sızmış olduğuna dair şaşkınlığını dile getirdiğini belirten VAS haber ajansı, söz konusu Suudi yetkilinin ülkesinin İran’la ilgili tutumunun hiçbir şüpheye yer vermeyecek kadar açık olduğunu belirttiğini ve Le Figaro gazetesinin bu haberi tekzip edeceğini umduğunu ifade etti.

 

Fransız Le Figaro gazetesi, Suudi Kralı Abdullah’ın 5 Haziran’da Fransız Savunma Bakanı Herve Morin’le yaptığı görüşmede “dünyada iki devlet var ki bunlar var olma liyakatine sahip değil. Bunlardan birisi İran, diğeri de İsrail’dir” dediğini öne sürmüştü.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 07.11.2026 12:27 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/8043/suudi-arabistan-yonetimi-kral-abdullah-in-fransiz-savunma-bakanina-iran-la-ilgili